Betrouwbaarheid

Certificering en onderzoek bevestigen de betrouwbaarheid en kwaliteit

Cyclus Trackers zijn ontwikkeld als een medisch product. Niet elke cyclus- of vruchtbaarheidsvolger op de markt voldoet aan deze normen. Ze worden gecontroleerd door een kwaliteitsmanagementsysteem. Je kunt erop vertrouwen dat onze Cyclus Trackers nauwkeurigheid en kwaliteit onze hoogste prioriteit hebben.

De claim: certificering, betrouwbaarheid en precisie

Valley Electronics AG, gevestigd in Zwitserland, heeft Daysy ontwikkeld, een medisch product dat zich richt op de cyclus van de vrouw en een beter begrip van het vrouwelijk lichaam mogelijk maakt. Valley Electronics AG is gecertificeerd volgens EN ISO 13485, wat betekent dat ons kwaliteitsbeheer is gericht op de nieuwste normen voor medische producten. Als klant sta je centraal bij alle beslissingen in productontwikkeling en fabricage met betrekking tot nauwkeurigheid en risico. Alle procedures bij Valley Electronics AG worden regelmatig onderworpen aan interne en externe controles. Dit stelt ons in staat om de kwaliteit van het product gedurende de gehele levenscyclus continu te verbeteren.

Fertility Awareness Method

De term 'fertility awareness-based Methods' (FABM) verwijst naar verschillende manieren om de vruchtbare en onvruchtbare fasen van de vrouwelijke cyclus te bepalen en kan worden gebruikt voor gezinsplanning.

 

De basis van alle 'fertility awareness-based methods' berust op dat je als vrouw je vruchtbaarheid begrijpt en herkent! Daarom is de exact bepalen van de vruchtbare en onvruchtbare dagen in de cyclus van een vrouw gebaseerd op haar natuurlijke fysiologische tekenen. FABM geeft stellen de informatie die ze nodig hebben om de dagen in elke cyclus te identificeren wanneer de vrouw waarschijnlijk zwanger kan worden.

 

Daarbij kennen stellen de verschillende fasen van de vrouwelijke menstruatiecyclus waarin een zwangerschap kan optreden.

 

Er zijn verschillende manieren en methoden die vrouwen kunnen gebruiken om hun vruchtbaarheid te bepalen. Deze omvatten de temperatuurmethode, cervicale slijmmethode, kalendermethode, symptothermische methode en symptohormonale methode.

 

Als een betrouwbare lifestyle fertility tracker, in termen van FABM, berekent de Tracker de vruchtbare fase van de cyclus van de vrouw op basis van een zeer gevoelige en nauwkeurige, computerondersteunde basale lichaamstemperatuur meting, direct verkregen na het ontwaken.

 

De geïntegreerde thermometer op het apparaat maakt een bijzonder nauwkeurige meting mogelijk. Dit onderscheidt onze Cyclus Trackers van andere methoden die een afzonderlijke basale thermometer vereisen, waardoor het aan de gebruiker wordt overgelaten welke thermometer wordt gebruikt. Daarbij is er geen garantie dat de toegepaste thermometer aan de vereiste normen voldoet. Meetnauwkeurigheden en afrondingsfouten kunnen optreden als gevolg van de thermometer of bij het invoeren van de gegevens in een app.

Lady-Comp cycluscomputer menstruatiecycl
Hoe het algoritme werkt​

De Cyclus Tracker bepaalt jouw vruchtbare en onvruchtbare fase met behulp van een uitgebreide database en eigen algoritme. Gebaseerd op vijf miljoen menstruatiecycli en een algoritme dat is gebaseerd op kennis uit meer dan 30 jaar onderzoek, waaronder verschillende onderzoeken, kan Daysy je betrouwbare informatie geven over jouw menstruatiecyclus.

 

Dankzij een intelligent algoritme op basis van wetenschappelijk onderzoek, jarenlange ervaring van meer dan 500.000 gebruikers en een geavanceerde technologie, biedt de Cyclus Tracker de hoogste kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid voor het volgen van de vruchtbaarheid.

 

Factoren die de menstruatiecyclus beïnvloeden, zoals fasen van stress, alcoholgebruik en slaapgebrek, worden in het algoritme in beschouwing genomen.

 

Het algoritme wordt gecreëerd door twee elementen te combineren: het verwerven en leren van nieuwe gegevens (je dagelijkse basale lichaamstemperatuur, begin en einde van de menstruatie, verzamelde gegevens uit de afgelopen cyclus) en statistische methoden (bijv. de temperatuur stijgt na de eisprong) dat mogelijk maakt de komende cyclus te voorspellen. Op deze manier is het mogelijk individuele onvruchtbare (groene) dagen af te leiden en vruchtbare (rode) dagen na de menstruatie.

Na een leerperiode waarin de Cyclus Tracker jouw persoonlijke gegevens verzamelt, begint het algoritme jouw ovulatie op te sporen en geeft je vruchtbare venster aan, 5 dagen vóór de vroegst mogelijke datum van je eisprong (figuur 1A). Om een verhoging in temperatuur door het algoritme te bepalen, is een aanhoudende karakteristieke lichte temperatuur verhoging op het verwachte tijdstip van de eisprong vereist. Als het algoritme jouw ovulatie met vertrouwen heeft herkend, zal de Tracker je de daaropvolgende individuele onvruchtbare (groene) dagen tot de volgende menstruatie laten zien (figuur 1B).

Op de achtergrond houdt het algoritme rekening met de vorige gemiddelde temperatuur voor elke meting, dus het is ook mogelijk om "uitschieters" of meetfouten te tolereren. Om geen enkel risico te nemen, zal de Tracker in geval van twijfel 'geel' tonen en de gebeurtenis onthouden voor de komende cyclus - de Cyclus Tracker leert.

Een paar graden maken het verschil​

Bovendien gebruikt de Cyclus Tracker een zeer gevoelige sensor om de basale temperatuur te meten. Het unieke kenmerk is dat het wacht op de gemiddelde temperatuurwaarde, wat 60 seconden of iets langer kan duren. De sensor warmt op voordat deze jouw basale lichaamstemperatuur registreert om een betrouwbaar resultaat te krijgen.

 

De Cyclus Tracker wacht totdat de uiteindelijke temperatuurwaarde is gestabiliseerd om de meting te voltooien. Als de temperatuur daalt tijdens de meting (bijvoorbeeld als gevolg van koude lucht die via de ademhaling in de mond komt), wacht de sensor tot deze weer omhoog komt en zich stabiliseert. Deze methode zorgt ervoor dat de meting zo precies mogelijk is.

Our research

  • Retrospective clinical trial of the electronic fertility indicator LadyComp/BabyComp. [Freundl 1998]

  • Improving usability and pregnancy rates of a fertility tracker by an additional mobile application: results of a retrospective efficacy study of Daysy and DaysyView App. [Koch 2018, retracted]

    Statement: The publication of this study was reversed by the journal in which it was published. We would like to comment on this process. Further information can be found here: https://daysy.me/reliability/retraction/
    If you have any questions regarding this topic, please do not hesitate to contact us at any time.

Wij streven altijd naar kwaliteit, certificering en precisie!

We willen nog meer bieden dan de huidige standaard. Daarom werken we continu aan het optimaliseren van de Cyclus Trackers. De behoeften en voorkeuren kunnen veranderen tijdens het dagelijkse gebruik, daarom streven we er altijd naar de beste oplossing voor onze gebruikers te vinden. Om een product van wereldklasse te creëren en te ontwikkelen, is aandacht voor detail net zo belangrijk als het grote geheel. In de toekomst zullen we kosten noch moeite sparen om ervoor te zorgen dat je altijd blij bent met jouw Cyclus Tracker! Onze missie is maximale betrouwbaarheid en kwaliteit voor jou!

Yoga at Home

Ontvang direct een kortingsbon twv. €10,-.

Lees veel over je cyclus, PCOS, PMS,

menstruatieklachten, hormonen.

LADY-COMP® vruchtbaarheidscomputers worden sinds 1986 in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Hun kwaliteit en betrouwbaarheid zijn meerdere keren bewezen in erkende wetenschappelijke studies. LADY-COMP® – producten worden momenteel in 35 landen verkocht en worden met succes wereldwijd door vrouwen gebruikt.
Lady-Comp Nederland cyclus tracker.jpg

Patricia Dijkema

Linieweg 21

3831WB  Leusden

Nederland

info@ladycomp.nl

 

Telefonisch bereikbaar

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 - 15:00 uur.

06 - 57 58 68 44

Praktijk SEN Patricia Dijkema

KvK 32135361

1280px-Download_on_the_App_Store_Badge.p
google-play-badge.png
  • Instagram ladycompnl
  • Facebook LadyComp Nederland
  • YouTube LadyComp Nederland

Daysy Nederland en LadyComp Nederland. Directe partner van de cycluscomputers maker Valley Electronics AG in Zwitserland.

 

Gratis verzending, inclusief track & trace in een neutrale verpakking. 

Schermafdruk 2019-03-11 09.38.54.png
in 3 termijnen betalen daysy ladycomp pe

© 25 augustus 2020 Daysy Nederland - Patricia Dijkema - official partner Valley Electronics - Daysy.me en LadyComp.