Starten met de nieuwe Lady-Comp

Hi, welkom bij de Lady-Comp familie!

We zijn blij dat je hier bent. Het bijhouden van je vruchtbaarheid met Lady-Comp zal gemakkelijk zijn, maar zoals bij elk nieuw begin, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je begint. Onthoud alsjeblieft dat het normaal is om je in het begin een beetje onzeker te voelen, maar al snel zullen jij en Lady-Comp elkaar goed leren kennen, en je zult genieten van de nieuwe kennis van je cyclus en vruchtbaarheid!

Lady-Comp cyclus tracker temperatuurmeth
Voor je begint:
 • Als je hormonale anticonceptie gebruikt, moet je stoppen voordat je Lady-Comp gebruikt. Je kunt beginnen met temperaturen de dag nadat je bent gestopt. Weet dat de eerste bloeding na het stoppen van hormonale anticonceptie is een hormonale onttrekkingsbloeding, geen echte menstruatie, dus voer deze alsjeblieft niet als menstruatie in je Lady-Comp in.

 • Als je momenteel menstrueert en het is niet de eerste dag van je menstruatie, voer dan geen menstruatie in voor deze cyclus. Menstruatie moet altijd worden ingevoerd vanaf de eerste dag van actief vloeien, bloeding. Je wilt niet dat Lady-Comp denkt dat de derde of vierde dag van je menstruatie eigenlijk de eerste is.

 • Als je ziek bent met koorts, een kater hebt of vannacht niet goed hebt geslapen, ga dan alsjeblieft niet temperaturen en zorg goed voor jezelf! Je kunt verder gaan met temperaturen wanneer deze problemen voorbij zijn.

 • Het is spannend om Lady-Comp te krijgen en je wilt nu beginnen, maar eerst slapen. Het is echter belangrijk om de wekker in te stellen voor de allereerste meting en minimaal 3-4 uur onafgebroken geslapen te hebben.

De knoppen:

Aanzetten/selecteer menu/bevestigen

Navigatie naar rechts/maak een selectie/verhoog waarde

Navigatie naar links/cancel selectie/verlaag waarde

Gelijktijdig indrukken: terug naar het hogere menuniveau

In het fertility menu: opent invulveld bevestiging menstruatie/ geslachtsgemeenschap

Stap 1 - Activeer jouw Lady-Comp
 1. Verwijder de strip markering die van het apparaat.

 2. Stel de wektijd (eenmalig) in voor de volgende ochtend.

 3. Navigeer naar het alarm, open het invoervenster door op de cirkelknop te drukken en stel de alarmtijd in met de plus- en min-knop. Bevestig de invoer voor elk veld door op de cirkelknop te drukken. Het alarm wordt geactiveerd wanneer je een vinkje hebt gezet in het laatste veld en dit hebt bevestigd met de cirkelknop.

 4. Je kunt nu Lady-Comp gebruiken - maar een meting is pas de volgende dag mogelijk. Na de eerste succesvolle meting kunt je ook zonder alarm meten.

Stap 2 - Meet je temperatuur

Lady-Comp moet jouw cyclus leren. Neem elke ochtend je basale lichaamstemperatuur op nadat je wakker bent geworden en voordat je uit bed komt. Je moet minstens 3 - 4 opeenvolgende uren slapen voordat je gaat meten.

 

Plaats de meetsensor zo ver mogelijk naar achteren, links of rechts onder je tong en sluit je mond.

Druk op de cirkelknop om het apparaat te activeren. Start vervolgens de meting door op een van de 3 knoppen te drukken.

Je hoort een pieptoon aan het einde van de succesvolle meting, de gemeten temperatuur en de vruchtbaarheidsstatus, die geldig is tot middernacht, worden weergegeven.

Stap 3 - Bevestig je menstruatie dagen

Naast je temperatuurgegevens heeft Lady-Comp jouw menstruatiegegevens nodig om je cyclus te berekenen. Als je na het meten een vraagteken ziet in het invoerveld voor menstruatie, betekent dit dat Lady-Comp je om je menstruatie-input vraagt.

 

 • Als je menstrueert: houd de cirkelknop 3 seconden ingedrukt om het invoerveld te openen en voer je menstruatie in door op de plusknop te drukken. Bevestig de invoer door op de cirkelknop te drukken. Voer je menstruatie in voor elke dag van actief vloeien, bloeding gedurende minimaal 3 opeenvolgende dagen.

 • Als je niet menstrueert: bevestig geen menstruatie.

 • Als je menstrueert, maar je ziet geen vraagteken: Houd de cirkelknop 3 seconden ingedrukt. Voer je menstruatie in met de plusknop en bevestig de invoer door twee keer op de cirkelknop te drukken.

Stap 4 - Het fertility scherm

Na het invoeren van de eerste menstruatie toont Lady-Comp je de vruchtbaarheidsstatus van de huidige dag met de kleur van het home-scherm. In het vruchtbaarheidsvenster zie je de details van de laatste meting.

Aan de displaykleur kun je direct zien of je vruchtbaar bent of niet.

Niet vruchtbaar

Vruchtbaar/mogelijk vruchtbaar

Mogelijk vruchtbaar

(leerfase of cyclus fluctuatie)

Yoga at Home

Ontvang direct een kortingsbon twv. €10,-.

Lees veel over je cyclus, PCOS, PMS,

menstruatieklachten, hormonen.

LADY-COMP® vruchtbaarheidscomputers worden sinds 1986 in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn meerdere keren bewezen in erkende wetenschappelijke studies. LADY-COMP® – producten worden momenteel in 35 landen verkocht en worden met succes wereldwijd door vrouwen gebruikt.
LadyComp cyclus tracker.png
1280px-Download_on_the_App_Store_Badge.p
google-play-badge.png
 • Instagram ladycompnl
 • Facebook LadyComp Nederland
 • YouTube LadyComp Nederland

Patricia Dijkema

Linieweg 21

3831WB  Leusden

Nederland

info@ladycomp.nl

 

Telefonisch bereikbaar

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 - 15:00 uur.

06 - 57 58 68 44

Praktijk SEN Patricia Dijkema

KvK 32135361

Daysy Nederland en LadyComp Nederland. Directe partner van de cycluscomputers maker Valley Electronics AG in Zwitserland.

 

Gratis verzending, inclusief track & trace in een neutrale verpakking. 

Schermafdruk 2019-03-11 09.38.54.png
in 3 termijnen betalen daysy ladycomp pe

© 25 augustus 2020 Daysy Nederland - Patricia Dijkema - official partner Valley Electronics - Daysy.me en LadyComp.