top of page
 • Hoe gebruik ik Lady-Comp/Pearly tijdens borstvoeding?
  Onze cyclus trackers kunnen worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding. Je mag pas 6 weken na de bevalling beginnen met meten. Omdat er geen manier is om de eerste ovulatie na de geboorte te voorspellen, zal Lady-Comp / Pearly geel worden (leerfase / cyclusfluctuatie) totdat de eerste menstruatie postpartum wordt ingevoerd.
 • Is het mogelijk 1 losse meting te verwijderen?
  Nee. Lady-Comp / Pearly registreert alleen de eerste dagelijkse meting. Als je zorgen maakt over een meeting, neem dan contact op met onze klantenservice info@ladycomp.nl. Wil je al je eerdere metigen verwijderen gebruik het prullebak icoontje in het menu.
 • Hoe bekijk ik mijn vruchtbaarheidsstatus later op de dag?
  Lady-Comp: Druk gewoon op de cirkelknop en jouw vruchtbaarheidsstatus wordt aangegeven door de kleur van het display. Als je details wilt zien, drukt je nog twee keer op de cirkelknop. Pearly: druk op een willekeurige knop om Pearly in te schakelen en druk vervolgens op de middelste knop om uw temperatuur, vruchtbaarheidsindicator, cyclusdag en menstruatie-invoer te zien (indien van toepassing).
 • Ik wil starten met Lady-Comp/Pearly na een zwangerschap. Hoe doe ik dat?
  Neem contact op met de klantenservice info@ladycomp.nl als je een miskraam of morning afterpil hebt gehad. In alle gevallen van bevallen van je kindje start je vanaf 6 weken na de bevalling.
 • Hoe meet ik?
  Meet dagelijks in de ochtend direct nadat je wakker wordt, voordat je opstaat en actief wordt. Voor een optimaal gebruik raden we je aan om minstens 1 uur ononderbroken te slapen voor de meting.
 • Ik reis door verschillende tijdzone. Waar moet ik rekening mee houden?
  Als je in andere tijdzones verblijft, stel je cyclus tracker direct na aankomst in op de lokale tijd en activeert het alarm. Als de vertraging meer dan 6 uur bedraagt, raden we aan om de meting op dezelfde dag en de volgende dag over te slaan. In dat geval ga je de dag erna gewoon door met meten.
 • Hoe vaak moet ik meten?
  Idealiter meet je dagelijks. Hoe minder metingen je mist, hoe beter.
 • Ik slik momenteel de pil. Hoe kan ik in dit geval overschakelen naar Lady-Comp / Pearly?
  Voordat je een cycluccomputer gaat gebruiken, moet je stoppen met de pil. Het beïnvloedt de hormoonproductie van je lichaam. Zodra je bent gestopt met het nemen van de pil, kun je temperatuur gaan meten met de cycluscomputer. Houd er rekening mee dat de eerste bloeding na het stoppen met hormonale anticonceptie een onttrekkingsbloeding is en niet mag worden ingevoerd als je menstruatie. Als je menstrueert wanneer je begint met je vruchtbaarheidstracker en je kunt niet alle dagen invoeren, voer dan niet de huidige menstruatie in, maar de volgende. De eerste dag van de menstruatie is belangrijk omdat deze het begin van je cyclus markeert.
 • Welke medicatie kan metingen beinvloeden?
  Er zijn maar heel weinig (hormoonvrije) medicijnen die direct invloed hebben op je metingen, maar vaak kan de reden waarom je medicijnen gebruikt je temperatuur beïnvloeden (bijvoorbeeld koorts of stress). Hormonale medicatie heeft invloed op je temperatuur en mag in geen geval in combinatie met Daysy worden ingenomen. Raadpleeg bij twijfel je arts of neem contact op met onze klantenservice info@ladycomp.nl.
 • Wat gebeurt er als ik een meting mis?
  Op basis van de geregistreerde gegevens kan onze vruchtbaarheidstracker de incidentele gemiste metingen compenseren.Toch raden we je aan om zo regelmatig mogelijk te meten, zodat je vruchtbare fase zo nauwkeurig mogelijk kan worden ingekort. Als je door ziekte metingen moet overslaan, komt Lady-Comp / Pearly weer op het goede spoor zodra je opnieuw begint.
 • Wanneer kan ik gaan vertrouwen op de resultaten van Lady-Comp / Pearly?
  Je kunt vanaf de eerste dag van gebruik vertrouwen op de resultaten van Lady-Comp / Pearly. In het begin zul je meer gele en rode dagen zien omdat Lady-Comp / Pearly nog steeds jouw unieke cyclus leert. Je zult meer groene dagen zien naarmate het apparaat je cyclus leert begrijpen en je vruchtbare periode kan verkleinen. Hoe regelmatiger je meet, hoe beter.
 • Beinvloeden alcohol en roken de metingen?
  Roken mag het resultaat niet beïnvloeden. Alcohol, indien overmatig geconsumeerd of wanneer je lichaam er niet aan gewend is, heeft wel invloed op de basale lichaamstemperatuur. Als je 'voelt' dat je gisteren gedronken hebt, moet je 's ochtends niet meten. Als je je prima voelt en geen hoofdpijn of andere symptomen van alcoholgebruik hebt, kun je zoals gewoonlijk temperen.
 • Kan ik het niet-hormonale spiraaltje blijven gebruiken?
  Het niet-hormonale spiraaltje voorkomt de implantatie van een bevruchte eicel in het baarmoederslijmvlies. Omdat het spiraaltje een vreemd voorwerp in het lichaam is, veroorzaakt het de productie van witte bloedcellen - vergelijkbaar met een ontsteking. Deze kleine ontstekingen in de baarmoeder, die normaal helemaal niet worden gedetecteerd, kunnen de waaktemperatuur veranderen. We zien een ander verloop van de cyclus tijdens koperspiraal vergeleken zonder een koperspiraal. Om nauwkeurige meetresultaten te krijgen, is het raadzaam om de koperspiraal te verwijderen en dan te starten met een cyclus tracker.
 • Wanneer moeten we een dokter bezoeken als we niet zwanger worden?
  Raadpleeg je arts als pogingen om zwanger te worden binnen zes tot twaalf maanden geen succes hebben gehad. Maak een 1 op 1 zoom call afspraak dan kijk ik mee met jouw cycus verloop en kan adviseren wat te doen bij kinderwens om kansen te verbeteren.
 • Mijn cyclus is onregelmatig. Kan ik Lady-Comp / Pearly nog steeds gebruiken?
  Ja. Onze vruchtbaarheidstrackers zijn ontwikkeld om nauwkeurig cycli te herkennen die variëren tussen 19 en 56 dagen.Het gebruik van Lady-Comp of Pearly met extreme fluctuaties zou echter leiden tot een hoger aantal rood / gele dagen. Schommelingen tot meerdere dagen zijn geen probleem. Als je vragen heeft over jouw unieke cyclus, neem dan contact op met ons team van experts info@ladycomp.nl. Graag helpen wij je met verbeteren van je cyclus dus mail naar info@ladycomp.nl of plan een gratis 1 op 1 zoom video call op deze site.
 • Welke batterij heb ik nodig voor Lady-Comp/Pearly
  Lady-Comp werkt op 2 AAA-batterijen en Pearly op 1 AAA-batterij. Je kunt ook oplaadbare AAA-batterijen gebruiken.
 • Wat is het verschil tussen LadyComp en Daysy?
  Beide apparaten worden gebruikt om te weten wanneer de vruchtbare en onvruchtbare dagen zijn. Om te weten wanneer een zwangerschap te voorkomen maar ook te timen wanneer een kinderwens actueel is. Beide onderscheiden vruchtbare van onvruchtbare dagen met een nauwkeurigheid van 99,4%. Bevatten hetselfde lerend algotitme. LadyComp heeft een scherm op het apparaat, geen app. Daysy heeft geen scherm, wel een app. Het is net welk apparaat jou het meest aanspreekt. Wat de LadyComp erbij heeft wat Daysy niet laat zien is wanneer er een conceptie plaatsgevonden heeft, wat de uitgerekende datum is en de zwagnerschapsweken. Daysy geeft net als de LadyComp 'mogelijk zwanger' aan. Dat is het moment om een urine zwangerschapstest te doen. Zoals gezegd worden beide apparaten gebruikt om te weten wanneer een conceptie te voorkomen maar is er op een bepaald moment een kinderwens dan benut je juist de vruchtbare dagen. In de app DaysyDay die je bij je Daysy kunt gebruiken zie je jouw metigen in de grafiek, kalender en overzicht. Kun je vooruit of terugkijken zo groot als het scherm van je mobiel. Het scherm op de LadyComp is 3,5 x 2,7 cm. Metingen blijven in de tracker staan. Na de meting kijk je op de tracker wat je kleur is.
 • Ik wil mijn bestelling retourneren?
  Je kunt tot 14 dagen na ontvangst van het bestelde product(en) retourneren mits de cyclus tracker niet gebruikt is. Dit ivm de hygiene en inwendig gebruik. Mail de volgende gegevens naar info@daysy.nl Welke bestelling je wilt annuleren, bestelnummer, datum, jouw naam en adresgegevens. Verklaar dat de cyclus tracker niet in gebruik genomen is*. *Mocht de leverancier ontdekken dat de cyclua tracker in gebruik genomen is dan storten wij het aankoop bedrag NIET terug op je rekening. Stuur het pakket naar; Patricia Dijkema Plesmanstraat 2 3833 LA Leusden
LadyComp 
Ouder model LadyComp/Pearly
bottom of page