CONTACT

FAQ 

GEBRUIKSHANDLEIDINGEN

FAQ - Veel Gestelde Vragen

Hoe gebruik ik Lady-Comp/Pearly?

Hoe gebruik ik Lady-Comp/Pearly tijdens borstvoeding?


Onze cyclus trackers kunnen worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding. Je mag pas 6 weken na de geboorte beginnen met meten. Omdat er geen manier is om de eerste ovulatie na de geboorte te voorspellen, zal Lady-Comp / Pearly geel worden (leerfase / cyclusfluctuatie) totdat de eerste menstruatie postpartum wordt ingevoerd. Zodra jij je eerste menstruatie hebtt ingevoerd, zal Lady-Comp / Pearly minder rode en gele dagen weergeven in de volgende 2-4 cycli, aangezien Lady-Comp / Pearly jouw unieke cyclusritme leert kennen.
Is het mogelijk 1 losse meting te verwijderen?


Nee. Lady-Comp / Pearly registreert alleen de eerste dagelijkse meting. Als je zorgen maakt over een meeting, neem dan contact op met onze klantenservice info@ladycomp.nl. Wil je al je eerdere metigen verwijderen gebruik het prullebak icoontje in het menu.
Hoe bekijk ik mijn vruchtbaarheidsstatus later op de dag?


Lady-Comp: Druk gewoon op de cirkelknop en jouw vruchtbaarheidsstatus wordt aangegeven door de kleur van het display. Als je details wilt zien, drukt je nog twee keer op de cirkelknop. Pearly: druk op een willekeurige knop om Pearly in te schakelen en druk vervolgens op de middelste knop om uw temperatuur, vruchtbaarheidsindicator, cyclusdag en menstruatie-invoer te zien (indien van toepassing).
Ik wil starten met Lady-Comp/Pearly na een zwangerschap. Hoe doe ik dat?


Neem contact op met de klantenservice info@ladycomp.nl als je een miskraam of morning afterpil hebt gehad. In alle gevallen van bevallen van je kindje start je vanaf 6 weken na de bevalling.
Hoe meet ik?


Gebruik Lady-Comp / Pearly 's ochtends direct na het wakker worden, voordat je opstaat en actief wordt. Meet onder je tong, met je mond gesloten. We raden je aan om minimaal 3-4 uur te slapen voordat je gaat meten.

Algemeen Lady-Comp/Pearly

Ik reis door verschillende tijdzone. Waar moet ik rekening mee houden?


Als je in andere tijdzones verblijft, stel je cyclus tracker direct na aankomst in op de lokale tijd en activeert het alarm. Als de vertraging meer dan 6 uur bedraagt, raden we aan om de meting op dezelfde dag en de volgende dag over te slaan. In dat geval ga je de dag erna gewoon door met meten.
Hoe vaak moet ik meten?


Idealiter meet je dagelijks. Hoe minder metingen je mist, hoe beter.
Ik slik momenteel de pil. Hoe kan ik in dit geval overschakelen naar Lady-Comp / Pearly?


Voordat je een cycluccomputer gaat gebruiken, moet je stoppen met de pil. Het beïnvloedt de hormoonproductie van je lichaam. Zodra je bent gestopt met het nemen van de pil, kun je temperatuur gaan meten met de cycluscomputer. Houd er rekening mee dat de eerste bloeding na het stoppen met hormonale anticonceptie een onttrekkingsbloeding is en niet mag worden ingevoerd als je menstruatie. Als je menstrueert wanneer je begint met je vruchtbaarheidstracker en je kunt niet alle dagen invoeren, voer dan niet de huidige menstruatie in, maar de volgende. De eerste dag van de menstruatie is belangrijk omdat deze het begin van je cyclus markeert.
Welke medicatie kan metingen beinvloeden?


Er zijn maar heel weinig (hormoonvrije) medicijnen die direct invloed hebben op je metingen, maar vaak kan de reden waarom je medicijnen gebruikt je temperatuur beïnvloeden (bijvoorbeeld koorts of stress). Hormonale medicatie heeft invloed op je temperatuur en mag in geen geval in combinatie met Daysy worden ingenomen. Raadpleeg bij twijfel je arts of neem contact op met onze klantenservice info@ladycomp.nl.
Wat gebeurt er als ik een meting mis?


Op basis van de geregistreerde gegevens kan onze vruchtbaarheidstracker de incidentele gemiste metingen compenseren.Toch raden we je aan om zo regelmatig mogelijk te meten, zodat je vruchtbare fase zo nauwkeurig mogelijk kan worden ingekort. Als je door ziekte metingen moet overslaan, komt Lady-Comp / Pearly weer op het goede spoor zodra je opnieuw begint.
Wanneer kan ik gaan vertrouwen op de resultaten van Lady-Comp / Pearly?


Je kunt vanaf de eerste dag van gebruik vertrouwen op de resultaten van Lady-Comp / Pearly. In het begin zul je meer gele en rode dagen zien omdat Lady-Comp / Pearly nog steeds jouw unieke cyclus leert. Je zult meer groene dagen zien naarmate het apparaat je cyclus leert begrijpen en je vruchtbare periode kan verkleinen. Hoe regelmatiger je meet, hoe beter.
Beinvloeden alcohol en roken de metingen?


Roken mag het resultaat niet beïnvloeden. Alcohol, indien overmatig geconsumeerd of wanneer je lichaam er niet aan gewend is, heeft wel invloed op de basale lichaamstemperatuur. Als je 'voelt' dat je gisteren gedronken hebt, moet je 's ochtends niet meten. Als je je prima voelt en geen hoofdpijn of andere symptomen van alcoholgebruik hebt, kun je zoals gewoonlijk temperen.
Kan ik het niet-hormonale spiraaltje blijven gebruiken?


Het niet-hormonale spiraaltje voorkomt de implantatie van een bevruchte eicel in het baarmoederslijmvlies. Omdat het spiraaltje een vreemd voorwerp in het lichaam is, veroorzaakt het de productie van witte bloedcellen - vergelijkbaar met een ontsteking. Deze kleine ontstekingen in de baarmoeder, die normaal helemaal niet worden gedetecteerd, kunnen de waaktemperatuur veranderen. Om nauwkeurige meetresultaten te krijgen, is het daarom raadzaam om de spiraal te verwijderen - en pas daarna een cycluscomputer te gebruiken.

Vragen over mijn cyclus

Wanneer moeten we een dokter bezoeken als we niet zwanger worden?


Raadpleeg je arts als pogingen om zwanger te worden binnen zes tot twaalf maanden geen succes hebben gehad.
Mijn cyclus is onregelmatig. Kan ik Lady-Comp / Pearly nog steeds gebruiken?


Ja. Onze vruchtbaarheidstrackers zijn ontwikkeld om nauwkeurig cycli te herkennen die variëren tussen 19 en 56 dagen.Het gebruik van Lady-Comp of Pearly met extreme fluctuaties zou echter leiden tot een hoger aantal rood / gele dagen. Schommelingen tot meerdere dagen zijn geen probleem. Als je vragen heeft over jouw unieke cyclus, neem dan contact op met ons team van experts info@ladycomp.nl. Graag helpen wij je met verbeteren van je cyclus dus mail naar info@ladycomp.nl of plan een gratis 1 op 1 zoom video call op deze site.

Technische vragen & probleemoplossing

Welke batterij heb ik nodig voor Lady-Comp/Pearly


Lady-Comp werkt op 2 AAA-batterijen en Pearly op 1 AAA-batterij. Je kunt ook oplaadbare AAA-batterijen gebruiken.

LadyComp 
Ouder model LadyComp/Pearly

CONTACT KLANTENSERVICE NEDERLAND

Daysy 2.0
Schermafdruk 2019-09-13 20.55.24.png
Yoga at Home

Ontvang direct een kortingsbon twv. €10,-.

Lees veel over je cyclus, PCOS, PMS,

menstruatieklachten, hormonen.

LADY-COMP® vruchtbaarheidscomputers worden sinds 1986 in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn meerdere keren bewezen in erkende wetenschappelijke studies. LADY-COMP® – producten worden momenteel in 35 landen verkocht en worden met succes wereldwijd door vrouwen gebruikt.
LadyComp cyclus tracker.png
1280px-Download_on_the_App_Store_Badge.p
google-play-badge.png
  • Instagram ladycompnl
  • Facebook LadyComp Nederland
  • YouTube LadyComp Nederland

Patricia Dijkema

Linieweg 21

3831WB  Leusden

Nederland

info@ladycomp.nl

 

Telefonisch bereikbaar

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 - 15:00 uur.

06 - 57 58 68 44

Praktijk SEN Patricia Dijkema

KvK 32135361

Daysy Nederland en LadyComp Nederland. Directe partner van de cycluscomputers maker Valley Electronics AG in Zwitserland.

 

Gratis verzending, inclusief track & trace in een neutrale verpakking. 

Schermafdruk 2019-03-11 09.38.54.png
in 3 termijnen betalen daysy ladycomp pe

© 25 augustus 2020 Daysy Nederland - Patricia Dijkema - official partner Valley Electronics - Daysy.me en LadyComp.