top of page

Wat doe je bij PCOS om de hormoonbalans te verbeteren?

Bijgewerkt op: 30 okt. 2021
Niet iedere vrouw heeft een regelmatige cyclus. Wist je dat een cyclus tot 35 dagen een regelmatige cyclus is? Toch weten veel vrouwen dit niet en denken onterecht dat er iets aan de hand is. Melden zich bij hun arts en die bevestigd mogelijk aan de hand van een inwendige echo dat er cysten in de eierstokken zijn. De boodschap van mocht je kinderwens hebben kom dan weer terug. Ik spreek veel vrouwen die jaren gebukt gaan onder deze uitspraak en toch kans hebben om op een natuurlijke manier zwanger te raken.


Steeds meer vrouwen hebben hulp nodig bij PCOS.

Is jouw menstruatiecyclus een uitdaging? Heb je een onregelmatige cyclus?

Een onregelmatige menstruatiecyclus kan voorkomen door;

· Na het stoppen van anticonceptie

· De eerste 3 jaar van je menstruatie

· Heftige stress periode

· Ondervoeding, tekort aan essentiële voedingsstoffen

PCOS kan tijdelijk zijn na de pil - post-pil PCOS

Een tijdelijke reden om PCOS te krijgen, komt van de pil. Hoe? Dat ga ik uitleggen. Hormonale anticonceptie kan insulineresistentie veroorzaken of verergeren en levert een belangrijke bijdrage aan insulineresistente - een reden voor PCOS!

Hormonale anticonceptie veroorzaakt eierstok disfunctie, wat natuurlijk ook de bedoeling is anders is het geen anticonceptie! Bij sommige vrouwen zal binnen 3 maanden de normale eierstok functie hervatten zodra de anticonceptie is gestopt, maar voor sommige vrouwen is dit niet zo - althans niet meteen. Het kan soms 6 maanden of lange duren.

Is het niet veel beter om aan je gezondheid, aan je hormonalecyclus te werken zodat je wel ovulaties hebt en meer kans op een regelmatige cyclus?


Een onregelmatig cyclus is het resultaat van een verstoorde hormoonbalans veelal veroorzaakt door factoren die zeker te veranderen zijn waardoor je weer ovulaties hebt en mocht je een kinderwens hebben de kansen wel degelijk aanwezig zijn.

Reserveer een consult en je gaat merken dat de adviezen je werkelijk verder brengen naar een vruchtbaar leven waarin een zwangerschap mogelijk is. 

Fertility expert en orthomoleculair therapeut Patricia Dijkema helpt je met de juiste persoonlijke adviezen.

Dit consult is inclusief;

  • Bioresonantie test, levend bloedanalyse

  • Analyse van 300+ vragenlijst die je voor het consult online invult

  • Voedingsadvies

  • Supplementen advies

  • Cyclus analyse wanneer je een cyclus tracker gebruikt of als je temperaturen bijhoudt.

Na 3 maanden evalueren we de veranderingen en passen daarop de persoonlijke adviezen aan. Meestal zijn in totaal 2 á 3 consulten noodzakelijk.Luister Tip!

Hormones for Health Podcast van Patricia Dijkema #11. PCOS het drama bij kinderwens.378 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page