De Morning-After Pil

Noodanticonceptie of de ‘morning-afterpil’ kan een manier zijn om ongewenste zwangerschap te voorkomen als je op vruchtbare dagen onbeschermde seks hebt gehad of als een anticonceptiemiddel is mislukt (bijvoorbeeld als het condoom is gescheurd of uitgegleden).

We hebben informatie en onderstaand schema op deze website geplaatst waar je ziet hoe de morning after pil de ovulatie kan uitstellen en hoe je dan verder gaat met je cycluscomputer.


Vrouwen die een cycluscomputer gebruiken weten zeer nauwkeurig wanneer de vruchtbare dagen zijn dus wij verwachten dat ze relatief minder vaak een morning-after pil zullen willen gebruiken.
Wat zeggen fabrikanten van de Morning After Pil?

Volgens de website van de meest gebruikte morning-after pil staat; "is geschikt voor elk tijdstip tijdens je cyclus" (1). Dat is een gedachte die past als je gelooft dat op ieder moment van de cyclus een ovulatie plaatsvindt. Anders kan er toch niet steeds een ovulatie uitgesteld worden? Aangezien ze pretenderen dat de morning after pil geen abortus pil is maar enkel een eisprong uitstelt!


Bekijk cyclus informatie om te lezen hoe de natuurlijke cyclus verloopt.

Geïnformeerd worden wanneer je vruchtbaar bent

Kijkend op je cycluscomputer of in de app zul je zien dat er echter maar 1 ovulatie moment per cyclus plaatsvindt, een beperkte periode in je totale cyclus. Hoe mooi is het dat als je dat weet? Je veel beter kunt anticiperen in je beslissingen gezien incidenten, maar vooral incidenten kunt voorkomen. Want laten we eerlijk zijn, een noodanticonceptie is een verstoring van je natuurlijke cyclus.

Wat zijn jouw gedachten hierover?

Laat weten wat je ervaringen zijn.


(1). https://www.ellaone.nl/ellaone/

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Yoga at Home

Ontvang direct een kortingsbon twv. €10,-.

Lees veel over je cyclus, PCOS, PMS,

menstruatieklachten, hormonen.

LADY-COMP® vruchtbaarheidscomputers worden sinds 1986 in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn meerdere keren bewezen in erkende wetenschappelijke studies. LADY-COMP® – producten worden momenteel in 35 landen verkocht en worden met succes wereldwijd door vrouwen gebruikt.
LadyComp cyclus tracker.png
1280px-Download_on_the_App_Store_Badge.p
google-play-badge.png
  • Instagram ladycompnl
  • Facebook LadyComp Nederland
  • YouTube LadyComp Nederland

Patricia Dijkema

Linieweg 21

3831WB  Leusden

Nederland

info@ladycomp.nl

 

Telefonisch bereikbaar

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 - 15:00 uur.

06 - 57 58 68 44

Praktijk SEN Patricia Dijkema

KvK 32135361

Daysy Nederland en LadyComp Nederland. Directe partner van de cycluscomputers maker Valley Electronics AG in Zwitserland.

 

Gratis verzending, inclusief track & trace in een neutrale verpakking. 

Schermafdruk 2019-03-11 09.38.54.png
in 3 termijnen betalen daysy ladycomp pe

© 25 augustus 2020 Daysy Nederland - Patricia Dijkema - official partner Valley Electronics - Daysy.me en LadyComp.