De Morning After Pil

Noodanticonceptie of de 'morning-afterpil' kan een manier zijn om ongewenste zwangerschap te voorkomen als je op vruchtbare dagen onbeschermde seks hebtt gehad of als een anticonceptiemiddel is mislukt (bijvoorbeeld als het condoom is gescheurd of uitgegleden).

 

Sperma kan tot 5 dagen in het vrouwelijk lichaam overleven en "wachten" op het juiste moment tot de eicel rijp is en de eisprong plaatsvindt. Daarom is op de dag van de eisprong en 5 dagen voor de eisprong de kans op bevruchting van het ei het grootst (zie afbeelding). De morning-afterpil stelt de eisprong enkele dagen uit, waardoor het sperma intussen afsterft en de kans op bevruchting van het ei afneemt gezien het verstrijken van dagen (zie afbeelding).

 

Tijdens het gebruik van Daysy kunt je onder bepaalde omstandigheden overwegen noodanticonceptie te gebruiken, afhankelijk van waar je in je cyclus bevindt. De 'morning-afterpil' is alleen effectief als deze vóór de eisprong wordt ingenomen, d.w.z. binnen je vruchtbare periode. Als de bevruchting al heeft plaatsgevonden of als je al zwanger bent tijdens het gebruik, werkt noodanticonceptie niet.

Hoe gebruik je Daysy als je de morning after pil genomen hebt?

Over het algemeen zul je geen verandering in je cyclus merken als je de "morning-afterpil" na de ovulatie hebt ingenomen. Als je het echter vóór de ovulatie hebt ingenomen, kan dit een aanzienlijk effect hebben op je cyclus door de ovulatie uit te stellen. De eerste menstruatie na inname van de morning-afterpil wordt nog steeds als een echte menstruatie beschouwd.

 

  • Als je de 'morning-afterpil' hebt ingenomen, sla dan de metingen over tot je volgende menstruatie.

  • Wanneer de nieuwe cyclus begint, kun je de metingen hervatten en vertrouwen op je Daysy-indicatoren met de gebruikelijke nauwkeurigheid van meer dan 99%.

 

 

 

BELANGRIJK: deze inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan je arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als je vragen hebt over medicijnen of medische aandoeningen. Negeer nooit professioneel medisch advies en stel het zoeken nooit uit vanwege iets dat op onze websites wordt gecommuniceerd.

Yoga at Home

Ontvang direct een kortingsbon twv. €10,-.

Lees veel over je cyclus, PCOS, PMS,

menstruatieklachten, hormonen.

LADY-COMP® vruchtbaarheidscomputers worden sinds 1986 in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn meerdere keren bewezen in erkende wetenschappelijke studies. LADY-COMP® – producten worden momenteel in 35 landen verkocht en worden met succes wereldwijd door vrouwen gebruikt.
LadyComp cyclus tracker.png
1280px-Download_on_the_App_Store_Badge.p
google-play-badge.png
  • Instagram ladycompnl
  • Facebook LadyComp Nederland
  • YouTube LadyComp Nederland

Patricia Dijkema

Linieweg 21

3831WB  Leusden

Nederland

info@ladycomp.nl

 

Telefonisch bereikbaar

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 - 15:00 uur.

06 - 57 58 68 44

Praktijk SEN Patricia Dijkema

KvK 32135361

Daysy Nederland en LadyComp Nederland. Directe partner van de cycluscomputers maker Valley Electronics AG in Zwitserland.

 

Gratis verzending, inclusief track & trace in een neutrale verpakking. 

Schermafdruk 2019-03-11 09.38.54.png
in 3 termijnen betalen daysy ladycomp pe

© 25 augustus 2020 Daysy Nederland - Patricia Dijkema - official partner Valley Electronics - Daysy.me en LadyComp.